miercuri, 29 septembrie 2010

Sor-mea si ciocolata capcana

Maine e ziua de nastere a scumpei mele surori, Nicoleta-Marguta. Eu ii spun mai simplu .. Marga! N-as putea sa-i zic vreodata Nicoleta .. 4 silabe, ma lasi .. e ca si cand mi-ai cere sa invat poezia Luceafarul pe de rost! 

Zilele astea a fost un adevarat zbir, mobilizandu-ne pe toti cu mic cu mare sa-i renovam apartamentul in care o sa se mute azi-maine, schimbandu-si asadar statutul de chirias cu cel de datornic pe viata la banca, bine, ea si iubitul ei! 

Eu mai sunt cunoscut si pentru insusirea naiva ca sunt intotdeauna ultimul care afla cate un lucru. Sunt ultimul care afla ca fata de care m-am indragostit are de fapt iubit, ultimul care afla ca frat-miu anuleaza nunta din senin, cu doar 1 luna inainte, doar pentru ca s-a indragostit de o alta fata, ultimul care afla ca a iesit pe piata o ciocolata cu aroma de ... ardei iute !!! :)) 

Vine frumusica de sor-mea pe la mine cu tunsoarea ei de baietica, pisicoasa, suspect de zambitoare, inarmata cu o ciocolata Heidi :X .. am facut eu repede legatura .. "La Multi Ani, sor-meo ! Ahhh, cioco ce bine, exact de ce aveam nevoie, sa vina momentul dulce al zilei ca numai praf am inghit azi de la peretii apartamentului tau! Cat pot sa iau, pot sa iau mai multa ?"

Imi rupe ea generoasa aproape juma de ciocolata, moa ... perfect, Heidi stiu ca e foarte buna, am vazut eu ca avea ceva rosu pe ambalaj, deci Heidi amaruie cu zmeura, hmm, parca am mai mancat d-asta si mi-a placut la nebunie! Perfect! Rup o bucata si o var cu pofta in gura, o plimb de colo pana colo plescaind pe alocuri de placere .. sor-mea cu ochii pe mine, toata numai un zambet .." Ehhh, cum e, iti place ?", ma intreaba ea de colo nevinovata, abtinandu-se cu greu sa n-o bufneasca rasul. "Hmm , buna buna !!" zic eu, si totodata incep sa stramb putin din gura .. un gust sarat fusese detectat de papilele mele gustative, "Hmmm, ciocolata amaruie, tre sa ma astept sa fie si ceva amarui pe acolo .. dar lasa ca acum dau de zmeura aia si o sa fie super!", ma incurajam eu singur. Sor-mea nu-mi scapa din vedere nicio strambatura, "Ehhh, ce gust are, e buna ?" Eu: "Pai .. e cam sarata, ai pus ceva sare pe ea ? Si ... piper ? Si .. ce naiba e asta Margo! Are un gust oribil !! E expirata ? Cahhh !!!" Am mai molfait o vreme la ea .. sare, si ceva picant si ciocolata, ciudatenia naturii de ciocolata !!! Mi-a facut-o sor-mea !! A ras cu gura pana la urechi de strambaturile si comentariile mele. Am clatit 5 minute gura sa scap de gustul ala oribil de sare de mare si chilly .. cam asta continea "ciocolata mea amaruie cu zmeura"  Ti-o platesc eu Margo! 

La multi ani, Sor-meo! :* Love You! 

Un comentariu:

  1. Da chiar ca afli ultimul... e de ceva vreme pe piata sortimentul. Mie imi place :D Ca deh, iubesc ciudateniile :))

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.