joi, 10 iunie 2010

scrisoare de la Laura Szasz

Incep prin a-ti spune ca apreciez scrisoarea ta, prin simplul fapt ca pluteste in ea sinceritatea.  Si, continui prin a-ti expune niste randuri. Nu vreau sa le numesc nici idei, nici convingeri, nici constatari. Asta pt k nu vreau sa te simti constrans in vre-un fel, si in acelasi timp, pt k acei termeni ar fi pur si simplu o jignire, prin nota personala pe care o emana, adusa marelui adevar. Si, am si o rugaminte. Daca vei simti ceva pozitiv, doar atunci sa imi raspunzi. Ar fi o blasfemie sa incerci sa contraataci ceva. Iar daca asta nu te sensibilizeaza, ii putem spune .. daca vrei .. o lipsa de respect adusa timpului pe care l-am alocat acestui act.

 

Da, ai dreptate! Tu nu esti perfect. Dumnezeu in schimb, inseamna perfectiunea desavarsita, chiar daca risc sa fac un pleonasm, dar cuvintele nu pot imbraca o asemenea entitate. Nici macar "entitate" nu e potrivit pt ca asa ceva nu se poate delimita. El este prin definitie TOT, este dragoste, adevar si lumina. El este calea. Prin aceasta, fac trecerea la asa numitele de tine "grozavii de la televizor". Totul, dar totul pe lumea asta se intampla pentru ca asa a dat El sa fie. Orice nenorocire are scopul sau intrinsec, dar ochii nostri, atomi ai acestui univers material, nu au cum sa distinga culorile divinitatii decat prin intermediul sufletului, si a deschiderii mentalitatii si inimii fiecarui individ spre divinitate. Insa, pentru a atinge acest nivel, este nevoie de munca si dorinta, de sete de iubire suprema.

 

Tu, tu nu ma cunosti pe mine. Tu, tu nu m-ai vazut niciodata in carne si oase. Dar totusi tu, tu stii ca exist. Asa este si cu Dumnezeu. Este atat de simplu, dar mecanismul sceptic al gandirii complica tot.

Vei incerca sa contracarezi premisele puse de mine prin a dovedi existenta mea, spunand ca pe retina ta s-au reflectat multe randuri scrise de mine. Dar asa este si cu Dumnezeu, el se reflecta in fiecare litera dintr-un cuvant, scris vre-odata pe acest pamant cu scopul ca tu, tu sa il cunosti si sa te intorci la El.

 Vei mai putea spune de asemenea ca exist pentru ca m-ai vazut miscandu-ma in pixeli si culori create de iluzia vazului tau. Dar mult mai frumos, si mult superior, este Dumnezeu. Tu! Priveste in jur. Uita-te la iarba ce se misca la jocul vantului, la valul ce se sparge-n mare! ... Interesant cum iluziile induse de tehnologie sunt mai credibile, in ochii unora, decat opera creatorului in sine.

 

Nu este "d-zeul meu". Este un singur Dumnezeu asupra tuturor si intru toate. Si sa stii ca El te iubeste chiar si pe tine, si ii iarta pe toti cei care se caiesc. Aceasta este calea spre mantuire si spre fericirea deplina. Din momentul in care te vei imbraca in haina Sa, va incepe o noua viata pentru tine. Dar trebuie sa ti-o doresti, si sa o cauti cu lumanarea, asta la figurativ :)

 

Dumnezeu este singurul care este mereu acolo, singurul care nu iti va intoarce spatele niciodata, unicul care te iubeste neconditionat. Dar trebuie sa ai capacitatea de a intrevedea voia Sa minunata.

 Dumnezeu nu inseamna sa ai tot ceea ce ti-ai dorit vre-odata pe lumea asta, nu inseamna absenta nenorocirilor din viata ta. El te iubeste neconditionat si asta e si lectia pe care trebuie sa o inveti tu, sa il iubesti chiar daca ti se ia totul in viata. Perfectiunea vietii pamantesti nu ne-a fost fagaduita niciodata. Dar prin iubirea pentru El poti ajunge la o fericire deplina si nimic nu te mai poate lovi si distruge. Pentru ca stii ca totul s-a intamplat pt ca tu sa inveti ceva, sau sa ii inveti pe altii. Eu imi iubesc fiecare nenorocire in parte pentru ca in lipsa lor nu as fi fost niciodata omul care sunt azi. Tot ceea ce mi-a fost dat m-a sculptat spiritual.

 

Ai spus ca imi oferi prietenia ta si nu-mi ceri absolut nimic in schimb. Ei bine, ar fi incantator sa faci acelasi lucru cu Cel de sus. Imprieteneste-te cu Dumnezeu dragul meu! Fara a avea absolut nici o pretentie de la El. Doreste-ti asta din inima. Cauta-l. Pentru ca este acolo, crede-ma. Ofera-te intru totul si vei simti ceea ce va urma. Iubeste-L pe Dumnezeu intru duh si adevar, fara fatarnicie, pentru ca este si mai mare pacat.

 Daca imi permiti, ti-as indruma pasii spre biblie. Acolo vei putea gasi raspunsurile la toate nelamurile tale, si chiar bombe ce vor face sa iti explodeze anumite convingeri. Asta atata timp cat vei citi cu inima, si nu cu ochii sau mintea, desi cea din urma, te poate ajuta, secundar, sa creezi anumite conexiuni. Daca te vei apuca intr-adevar de citit este bine sa incepi prin a-L privi pe Dumnezeu nu ca pe o pictura sau o teorie ce ti-a fost indoctrinata de-a lungul anilor, ca pe un mare zeu, ci incearca sa-L vezi prin ideea iubirii desavarsite, a adevarului, luminii, a caii, pacii, linistii si simplitatii.

 

Iti multumesc pentru urarile tale de sanatate. Sa fie ascultate! Si in privinta "fericirii absolute" pe care mi-ai dorit-o, in urma acestei scrisori, cu siguranta am elucidat odata pentru totdeauna ceea ce inseamna pentru mine aceasta alaturare de termeni. Cu siguranta ca si eu am momente de ratacire, pentru ca nu doar tu esti imperfect. Sunt si eu :) Suntem cu totii. Dar asta si inseamna de fapt gloria adevarului, a iubirii, sa treci peste obstacole si sa incerci sa urmezi zi de zi exemplul lui Iisus. Sa VREI.

 

Tot ceea ce am scris aici este din inima si Dumnezeu a pus aceste sentimente pe corzile harpei divine ce a vrut sa iti cante in aceasta seara ceva divin prin fiecare cuvant.

 

Inchei prin a-ti aduce aminte chiar de titlul scrisorii tale. Speranta! Sa nu ti-o pierzi niciodata. Pentru ca Domnul este bun si indelung rabdator.

 

"Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi. Luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre. Caci jugul Meu este bun si povara Mea este usoara" (Matei 11, 28-30)

Un comentariu:

  1. nu sunt doar niste simple cuvinte intr-un ambalaj frumos,sunt o incercare de a convinge sa te intorci catre Dumnezeu.Si cum tu te declari ateu.............imi este greu sa cred. cu drag MM

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.